Openluchtmuseum Ootmarsum

Uitstapje naar het Twente van vroeger en ontvang 25% korting!

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!

Ontdek het Land van Heeren & Boeren
Uitstapje naar het Twente van vroeger

Direct aan het sfeervolle centrum van het historische stadje Ootmarsum bevindt zich een verassend Openluchtmuseum Ootmarsum. Een fraai parkachtig terrein met boom- en waterpartijen, doorsneden door een prachtige beek. Ooit bevonden zich hier de tuinen van het Hoge Huys te Ootmarsum. In de middeleeuwen een rijke commanderij van de Duitse ridderorde. In latere tijden de hoofdwoning van de rijks graven, drosten van Twente.

Openluchtmuseum Ootmarsum en de exposities

In het park van het Openluchtmuseum Ootmarsum wandelt u door de geschiedenis van Twente. Gebouwen en collecties die de ontwikkeling van het leven op het platteland weergeven, maar u ziet ook hoe de ‘Heeren’ vroeger de regio bestuurden. Het is allemaal te beleven in meer dan 15 gebouwen en verschillende exposities. Zo is in een boerderijtje uit 1700 te zien hoe mens en dier samen leefden in één ruimte en is te zien hoe het land bewerkt werd. Te zien is hoe de mensen op het platteland erg dichtbij de natuur leefden. Van hout werden klompen, gereedschap, wagens en bezems gemaakt en in het dagelijks eten werd ook zelf voorzien door het brood dat gebakken werd in het bakhuuske, het vee dat voor het vlees en de melk werd gehouden, het zelf verbouwen van groenten en telen van fruit.

In het museumrestaurant Gasterij de Weemhof kunt u op een plezierige manier bijkomen van de ontdekkingsreis. U krijgt gratis een audio tour mee en kunt gratis het Museum Het Drostenhuis bezoeken in het oude centrum van Ootmarsum, waar natuurlijk ook de vele galeries en lifestyle zaken bezocht kunnen worden.

Gratis audiotour en bezoek aan het museum Drostenhuis.
Vraag bij de balie naar een gratis speurtocht voor de kinderen.
Gratis parkeren.
Het Openluchtmuseum Ootmarsum is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Openluchtmuseum Ootmarsum en korting

– 25% korting per persoon
– maximaal 4 personen
– niet geldig in combinatie met andere acties en of aanbiedingen

Bestel de NapPas en profiteer van de aantrekkelijke korting!