De Passiflorahoeve

Vlindertuin bezoeken op de Veluwe met € 1,00 korting!

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!

De Passiflorahoeve is een bijzondere Vlindertuin in Harskamp, op de Veluwe. Het is een tuin met vele soorten bijzondere Europese en Tropische vlinders en planten die je niet zomaar ergens in een tuincentrum tegen komt. Er is een wandelroute van 800 meter uitgezet die door alle tuinen gaat en geschikt is voor rolstoelgebruikers.

5 Vlindertuinen
In onze vlindertuinen fladderen dagelijks vele soorten dag- en nachtvlinders heerlijk rond en snoepen ze van de nectar van de aanwezige planten en van het fruit dat wij voor ze neerleggen. U loopt hier dus echt tussen de vlinders door. De vlinders die hier vliegen, worden bij ons gekweekt, wat uniek is in Europa. Wij hebben een Europese vlindertuin, een Europese vlinderkwekerij, een Tropische vlindertuin, een Tropische vlinderkwekerij en een Vlinder- en Insecten Buitentuin.

Tropische planten
Er is bij ons ook een grote collectie tropische planten te zien. Denk aan Passiflora’s, Hibiscussen en Aristolochia’s. Maar ook vele soorten Fuchsia’s en Dahlia’s zijn bij ons te bewonderen.

Kinderen
Speciaal voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar is er een leukespeurtocht samengesteld die voor € 1,00 te verkrijgen is bij onze informatiebalie. Ze leren er allemaal leuke dingen over planten, vlinders en onze hoeve. Na afloop krijgen de kids nog een verrassing.

Speeltuin
Bij de ingang van onze tuinen is een mooie, grote speeltuin. Hier kunnen kinderen van verschillende leeftijden heerlijk spelen. Er is een grote en kleine glijbaan, schommel, trampoline, wip-wap, wipkip en een klimrek. De ouders of begeleiders kunnen er lekker aan de picknicktafels genieten van een drankje terwijl ze ondertussen de kinderen in het oog kunnen houden.

Een dagje uit
Omdat de Passiflorahoeve groot genoeg is om uren achter elkaar heerlijk te wandelen, is er ook een lunchroom. De lunchroom is zelf ook met tropische planten (Aristolochia’s) aangekleed. En buiten, op de Patio heb je uitzicht op de Europese Vlindertuin. Heerlijk op een zonnige dag.

Korting 

– € 1,00 korting op de entreeprijs
– Korting is niet geldig i.c.m. met andere acties en of kortingen