Royal Leerdam Crystal

Rondleiding door de Kristalfabriek met maar liefst 50% korting!

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!

De originele Kristalfabriek anno 1878 met korting bezoeken? Royal Leerdam Crystal: hét leukste dagje uit nu met 50% korting!

Rondleiding glasblazen bij Royal Leerdam Crystal

Beleef met uw NapPas een rondleiding door de originele, eeuwenoude Kristalfabriek van Royal Leerdam Crystal die nog steeds volop in bedrijf is. Een bijzondere plek waar al sinds 1878 ambachtelijk glas wordt geblazen. Een reis terug in de tijd, langs wereldberoemde glaskunstenaars en iconische kristalontwerpen. Met als hoogtepunt een live demonstratie glasblazen door een team meesterglasblazers. Een sensationele belevenis om nooit te vergeten! Royal Leerdam Crystal, waar het oude ambacht leeft!

Kristal- en glaskunst

Opgericht in 1878 en leverancier van de mooiste collectie kristal- en glaskunst in Nederland. Al meer dan een eeuw maakt het oer-Hollandse bedrijf kunstzinnige kristalobjecten voor een internationale klantenkring. Van heinde en verre vinden kunstliefhebbers, glasfanaten en designlovers hun weg naar De Kristalwinkel aan de Lingedijk 8 in Leerdam.

Het adres voor een gegarandeerd sensationeel kristalobject. Wat uw bezoek uniek maakt, is dat de producten ter plaatse in de originele Kristalfabriek Leerdam handmatig worden vervaardigd. Een ambachtelijk proces dat u zelf kunt ervaren.

In de enige echte, eeuwenoude Kristalfabriek in Leerdam vervaardigt een team van meesterglasblazers, die het vak van generatie op generatie hebben geleerd, nog dagelijks unieke designobjecten, kristalserviezen en gebruiksvoorwerpen, zoals karaffen en vazen. Stuk voor stuk handgemaakt en met de mond geblazen. Alles volgens oude tradities, maar naar hedendaags ontwerp. De grondstof voor alle kristalobjecten is het heldere Cristal Supérieur, Europa’s meest zuivere kristalsoort.

Royal Leerdam Crystal

Ter ere van bijzondere gelegenheden rondom het Koninklijk Huis of het Nederlands Koninkrijk ontwerpt Royal Leerdam Crystal de beroemde Oranjevaasjes. Een traditie van Royal Leerdam Crystal die zijn oorsprong vindt in 1927 toen, ter ere van de achttiende verjaardag van prinses Juliana, Chris Lanooy het eerste Oranjevaasje ontwierp. De band met het Nederlandse vorstenhuis werd in 1953 onderstreept door de uitreiking van het predicaat ‘Koninklijk’ aan de toenmalige Glasfabriek Leerdam.

Korting Kristalfabriek Leerdam

  • 50% korting per persoon op een rondleiding glasblazen inclusief een heerlijk kop koffie of thee ( € 5,00 ipv € 10,00 per persoon)
  • Maximaal 4 personen
  • Rondleiding (dinsdag t/m vrijdag om 13:00 uur)
  • De Kristalfabriek is toegankelijk vanaf 12 jaar!
  • Vanwege het historische karakter is de Kristalfabriek niet toegankelijk voor wie slecht ter been is

Wij vragen u vooraf te reserveren voor de rondleiding glasblazen, zodat u niets hoeft te missen!

Twijfel niet langer en bestel de NapPas voor slechts € 29,95 per jaar en profiteer van uit met korting!