Stadsmuseum Haarlem

Ontvang € 1,00 korting!

Bestel jouw NapPas

En profiteer van deze korting!

Museum Haarlem is het stadsmuseum waar bezoekers de geschiedenis van Haarlem beleven en kunnen spiegelen aan het heden. Momenteel wordt de eerste etage verbouwd voor een grote overzichtstentoonstelling. Twee keer per jaar worden er tentoonstellingen georganiseerd aan de hand van actualiteit, gecombineerd met lezingen, rondleidingen, stadswandelingen en kinderworkshops. De actuele tentoonstellingen zijn te vinden op de website van het stadsmuseum.

Stadsmuseum met alles over Haarlem

Haarlem kreeg al in 1245 stadsrechten. Van 1573 tot 1577 was Haarlem een Spaanse enclave. In de Gouden Eeuw maakte Haarlem een bloeiperiode mee en was één van de machtigste en welvarendste steden van Holland. Ook in de 19e eeuw liep Haarlem voorop, op het gebied van industrialisatie en ontwikkeling. Haarlem heeft ook tal van bekende Nederlanders voortgebracht. Denk aan: Frans Hals, Nicolaas Beets, en sportheld Pim Mulier.

Ga terug in de tijd! De educatieve manier waarop de geschiedenis wordt beschreven maakt het museum het ideale uitje voor gezinnen met kinderen. Binnen de muren van het museum gaat de geschiedenis van Haarlem open. Bezoekers gaan terug in het verleden en leren alles over het ontstaan van de huidige stad. Een zaal vol historische voorwerpen vertelt stilzwijgend de verhalen van vroegere tijden. Een film laat de geschiedenis in vogelvlucht zien. Een middag in museum Haarlem staat gelijk aan een leerzaam en gezellig uitje. Kan je geen genoeg krijgen? In de museumwinkel kun je je te buiten gaan aan diverse souvenirs!

Korting met NapPas

Met jouw NapPas profiteer je van korting op een dagje weg naar stadsmuseum Haarlem:

  • € 1,00 korting per volwassene (max 4 volwassenen)
  • Korting is niet geldig i.c.m. andere acties en of kortingen
  • Openingstijden dinsdag – zaterdag 11.00 – 17.00 uur
  • Zondag – maandag 12.00 – 17.00 uur
  • Jongeren t/m 18 jaar gratis

Leuke bijkomstigheid: stadsmuseum Haarlem is het enige museum in Haarlem dat ook op maandag open is!