Beleef de Kristal Xperience

Beleef met uw NapPas een rondleiding door de authentieke Kristalfabriek Leerdam van Royal Leerdam Crystal, nog steeds volop in bedrijf. Een bijzondere plek waar al sinds 1878 ambachtelijk glas wordt geblazen. Een reis terug in de tijd, langs wereldberoemde glaskunstenaars en iconische kristalontwerpen. Met als hoogtepunt een live demonstratie glasblazen door een team meesterglasblazers. Een sensationele belevenis om nooit te vergeten! Royal Leerdam Crystal, waar het oude ambacht leeft!

Opgericht in 1878 en leverancier van de mooiste collectie kristal- en glaskunst in Nederland. Al meer dan een eeuw maakt het oer-Hollandse bedrijf kunstzinnige kristalobjecten voor een internationale klantenkring. Van heinde en verre vinden kunstliefhebbers, glasfanaten en designlovers hun weg naar De Kristalwinkel aan de Lingedijk 8 in Leerdam.

Het adres voor een gegarandeerd sensationeel kristalobject. Wat uw bezoek uniek maakt, is dat de producten ter plaatse in de authentieke Kristalfabriek Leerdam handmatig worden vervaardigd. Een ambachtelijk proces dat u zelf kunt ervaren.

In de enige echte, eeuwenoude Kristalfabriek Leerdam vervaardigt een team van meesterglasblazers, die het vak van generatie op generatie hebben geleerd, nog dagelijks unieke designobjecten, kristalserviezen en gebruiksvoorwerpen, zoals karaffen en vazen. Stuk voor stuk handgemaakt en met de mond geblazen. Alles volgens oude tradities, maar wel volgens hedendaags ontwerp. De grondstof voor alle kristalobjecten is het heldere Cristal Supérieur, Europa’s zuiverste kristalsoort.

Ter ere van bijzondere gelegenheden rondom het Koninklijk Huis of het Nederlands Koninkrijk ontwerpt Royal Leerdam Crystal de beroemde Oranjevaasjes. Een traditie van Royal Leerdam Crystal die zijn oorsprong vindt in 1927 toen, ter ere van de achttiende verjaardag van prinses Juliana, Chris Lanooy het eerste Oranjevaasje ontwierp. De band met het Nederlandse vorstenhuis werd in 1953 onderstreept door de uitreiking van het predicaat ‘Koninklijk’ aan de toenmalige Glasfabriek Leerdam.

Korting met NapPas

 • 50% korting per persoon op een Kristal Xperience inclusief een heerlijk kop koffie of thee ( € 5,00 ipv € 10,00 per persoon)
 • Entreebewijs geeft tevens recht op 10% korting op een aankoop naar keuze
 • Maximaal 4 personen
 • Rondleiding Kristal Xperience (dinsdag t/m vrijdag om 13:00 uur)
 • Excursie is toegankelijk vanaf de leeftijd van 12 jaar!
 • Voor mensen die slecht ter been zijn, is de excursie minder geschikt

Royal Leerdam Crystal
De Kristalwinkel I De Kristalfabriek
Lingedijk 8
4142 LD Leerdam
Tel: 0345 – 636545
E-mail: info@royalleerdamcrystal.nl
www.royalleerdamcrystal.nl

Wij vragen u vooraf te reserveren voor de Kristal Xperience, zodat u niets hoeft te missen!

 

Uw Korting

50% korting per persoon

Bestellen »

Video

Informatie

 • Beleef de Kristal Xperience
 • Leeftijdscategorie: Jong en Oud
 • Type Dagje weg: Diverse leuke dagjes uit
 • Leerdam
 • Zuid-Holland
4 mensen op één NapPas!